SZKOLNA PRZERWA ŚNIADANIOWA
W dniu 8 listopada uczniowie z klas 0- III brali udział w realizacji europejskiego projektu
,,Szkolna przerwa śniadaniowa- mleczna z warzyw, owocowa”.
Klasa zerowa wraz z wychowawcą Panią Zofią Bagińską przygotowała owocowe szaszłyki. Klasa I pod kierunkiem Pani Ewy Mróz i przy współpracy rodziców wykonała owocowo- warzywne koktajle. Klasa II i III pod czujnym okiem wychowawców Pani Jolanty Bagińskiej i Pani Moniki Skóry kolorowe kanapki z warzyw, wędlin i serów. Efektem końcowym była promocja i wyeksponowanie przygotowanych potraw na stole na szkolnym korytarzu. Następnie odbyła się degustacja przez uczniów, rodziców i nauczycieli naszej szkoły. Estetycznie wykonane pyszności zachęcały do konsumpcji, dlatego bardzo szybko znikały ze stołu. Podjęte zadania dostarczyły uczniom wielu wrażeń, a zadowolenie było tym większe, że potrawy mogli przygotować samodzielnie. Przy okazji wykonywania smakołyków uczniowie poznali ciekawostki na temat zdrowego odżywiania.